Idealiai skanūs pusryčiai. Šį receptą atradau turbūt prieš kokius trejetą metų Ferelles blog’e. Tada sužavėjo nuotrauka ir tai, kad nereikės blynų vartyti keptuvėje. Jei atvirai, man blynų kepimas (keptuvėje) ankščiau atrodė didelis iššūkis, jau nekalbu apie lietinius.. 🙂 Tai šis receptas man atrodė kaip koks išsigelbėjimas. Dabar jau susidraugavau ir su lietiniais, ir su normaliais (turiu omenyje, keptuvėje keptais) blynais, bet šį receptą prisimenu dažnai, ypač sekmadienio rytais. Man jie tokie sekmadieniniai. Ach.
Nuotraukoje blynukai tiesiog plaukia mėlynėse, čia draugo porcija.
Reikės (man gaunasi 6 blynai, kepu 6 keksiukų kepimo formoje):
1 kiaušinis;
1/2 puodelio miltų;
1/2 puodelio pieno;
1-2 valgomi šaukštai cukraus;
žiupsnelis druskos.
Gaminam:
Kadangi vakar draugas namo partempė maišą su džiovintais vaisiais, spanguolėm, riešutais, tad šį kartą blynus paskaninau džiovintomis spanguolėmis, įmaišiau į tešlą.
Taigi, gaminam blynus – visus ingridientus išplakame iki vientisos masės (patogiausia su mikseriu). Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių. Kaip ir patarė Forelle, į kepimo formeles įdėjau po gabalėlį sviesto ir ištirpinau orkaitėje, tada formeles pripildžiau blynų mase ir kepiau apie 10 -12 minučių.
Šį rytą pateikiau blynus su mėlynių uogiene. Turėjau užšaldytos, tad atšildžiau ir tuo pačiu pašildžiau ant silpnos ugnies.
Labai skanu! Ypatingo sekmadienio visoms.
Džiaugiuosi, jog blyneliai patiko. Turint laiko galima didžiulėje formoje kepti, irgi ne ką prasčiau gaunasi.
Dekui uz recepta 😉 Daug gerio ir ikvepimo Jusu blog’e esu atradusi 🙂 Kai tik to laiko atsiras – butinai pabandysiu 🙂
Malonu skaityti tokius žodžius 🙂 Tikiuosi ir pas jus tuoj kažką “užkabinančio“ rasiu. Sėkmės
Tikiuosi ir aš 🙂 Tik va jau beveik mėnuo neprieinu prie virtuvės, o tuo labiau prie blog’o rašymo 🙂 Štai ką reiškia daug darbo :))